O femeie din capitală a dat în judecată șoferul autobuzului de pe ruta nr. 5. Chișinăuianca susține că încerca să coboare din autobuz, iar în acel moment șoferul ar fi pornit, astfel, femeia a căzut sub autovehicul.

În urma incidentului, victima s-ar fi ales cu multiple leziuni corporale și ar fi suferit două intervenţii chirurgicale. La fel, femeia susține că a primit tratament medical, a avut suferințe psihice și fizice puternice, timp de două luni a trebuit să folosească un baston, iar pe picior a rămas o cicatrice mare din care motiv a trebuit să-și schimbe și garderoba.

Vinovat de producerea accidentului s-a dovedit a fi șoferul autobuzului, care nu a manifestat prudenţă la trafic şi a ignorant prevederile Regulamentului circulaţiei rutiere. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional, fiindu-i aplicată o amendă în mărime de o mie de lei și șase puncte de penalizare.

Bizlaw.md scrie că cheltuielile legate de tratament au fost acoperite parțial de către compania de asigurare. De la șofer, femeia însă a solicit repararea prejudiciului moral în sumă de 15 mii de lei, dar și cheltuielile de judecată în sumă de aproximativ 3 mii de lei. Judecătoria Chișinău, sediul central, a admis integral acțiunea și a dispus încasarea sumelor cerute de către reclamantă.

Șoferul autobuzului nu a fost de acord cu decizia instanței și a depus recurs. Bărbatul a menționat că prejudiciului moral de 15 mii de lei reprezintă o compensaţie vădit excesivă, reieşind din realităţile economice ale Republicii Moldova şi a practicii judiciare existente în țara noastră. Totodată, acesta a indicat și asupra faptului că victima suferea și de alte boli ce nu au fost cauzate de accident, iar suferințele psihice nu au fost probate.

Examinând dosarul, Curtea de Apel Chișinău a stabilit că decizia primei instanţe în privința despăgubirilor morale este eronată. Astfel, suma prejudiciului moral a fost micșorat până la 5 mii de lei. La fel, au fost micșorate și cheltuielile de judecată ce urmează să fie suportate de către pârât.

Decizia poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii