Vera Cerchez, o femeie în vârstă de 55 de ani din orășelul Rezina, susține că a fost maltratată de 3 polițiști, care continuă s-o hărțuiască, iar procurorii găsesc diferite modalități pentru a-i priva de pedeapsă.

Femeia, care deține în proprietate o școală de pregătire a conducătorilor auto, declară că totul a început în 2013, când inspectorul de sector s-a apropiat de ea și a cerut să-i achite o taxă de protecție de 1000 de lei lunar, iar ea l-a refuzat.

Potrivit Verei Cerchez, în seara de 19 noiembrie, 2013, în timp ce se afla cu soțul și fiul într-un local din Rezina, ar fi fost agresată de polițiștii Stogu, Melnic și Bacilă. Aceștia ar fi dus-o cu forța la Inspectoratul de Poliție Rezina, unde ar fi fost lovită cu capul de pereți. Potrivit Raportului de examinare medico-legale, după vizita la poliție, femeia s-a ales cu comoție și traume cranio-cerebrale. 

doc circumstanțe.jpg

Vera Cerchez a depus o plângere la Procuratura din Rezina, însă în scurt timp oamenii legii au refuzat să pornească urmărirea penală pe numele celor trei polițiști.

Femeia a atacat ordonanța procurorilor, iar instanța de judecată i-a acceptat plângerea. Procurorii din Rezina au respins de patru ori plângerea depusă de Vera Cerchez, iar instanța de judecată i-a obligat de fiecare dată pe oamenii legii să pornească urmărirea penală în acest caz. În final, Procuratura Rezina a emis în februarie 2017 o ordonanță de pornire a procedurii contravenționale în privința celor trei polițiști, dar nu au fost atrași la răspundere pe motiv că a expirat termenul de prescripție. 

Vera Cerchez ne-a mai comunicat că un procuror ar fi avertizat-o ca să nu facă public cazul, iar un polițist a amenințat-o pentru că ar fi lucrat timp de trei luni la Moscova ca să plătească procurorilor și să scape de pedeapsă.

ordonanță 1.jpg

ordonanță 2.jpg

Femeia a apelat și la mass-media, iar după ce postul de televiziune PRO TV Chișinău i-a mediatizat cazul, amenințările s-au întețit. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

MATASARU

24:67 03.08.2018

In continuare ramane foarte grav, ca mentozaurul tortionar si in Rezina e mentozaur,
Insa la fel de grav este cand pretinsii jurnalisti corecti se fac complice cu criminalii si le dosesc crimele cand ne omoara.
Imi pare rau JurnalTV...min 6*45**

Ответить