O fetiță, în vârstă de 5 ani, originară din satul Clișcăuți, Sângerei, a încetat din viață la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. Minora s-ar fi intoxicat cu paracetamol, iar viața ei nu ar mai fi putut fi salvată. Pe de altă parte, rudele copilei acuză medicii din Sângerei că i-ar fi administrat un preparat greșit.

Cauza exactă a decesului nu a fost încă stabilită, însă rudele minorei afirmă că medicii de la Sângerei se fac vinovați de cele întâmplate, iar mama fetei i-a administrat doar 5 pastile de paracetamol pentru că aceasta avea febră.

Potrivit jurnal.md, minora a fost internată, la data de 16 iulie, la Spitalul Raional din Sângerei cu o simplă răceală. Fiind sub supravegherea medicilor, a doua zi după internare, fetița se simțea bine, dar i se mai administrau perfuzii. A treia zi, minora a continuat tratamentul, iar la 18 iulie, pe la ora 4-5 dimineața, copilul a intrat în comă de gradul 3.

Rudele micuței afirmă că mama alerga cu ea prin cabinete ca să găsească medicii, iar unul dintre doctori i-a spus că fetița „e bolnavă și doarme”. Totodată, rudele afirmă că au solicitat Serviciul Aviasan și anume intervenția unui elicopter, la care medicii de la Sângerei le-au râs în față și le-au spus că în țară nu există elicoptere. Ulterior rudele au apelat la linia fierbinte a Ministerului Sănătății, după care fetița a fost transportată de la Sângerei la Bălți cu o ambulanță veche, iar medicii de la Sângerei nici nu ar fi scris în extras ce medicamente i-au administrat copilului.

De la Spitalul Clinic din Bălți, fetița a fost transportată la Institutul Mamei și Copilului. Pentru că au încetat să-i mai funcționeze rinichii, ficatul și creierul, copilul a fost transportat vineri, 20 iulie, cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București.

La fel, rudele mai spun că medicii întrebau de mamă ce i-a fost administrat. „Dacă la timp se spunea ce i-a fost administrat, chiar și din greșeală, poate ar fi fost salvată”, menționează o rudă.

Astfel, rudele micuței acuză personalul medical din Sângerei că i-a fost administrat ceva din greșeală copilului.

În urma incidentului, rudele copilului anunță că vor depune o plângere la Ministerul Sănătății, dar și la Procuratură.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii