Nadejda Savin și fetița ei de 4 ani, cu dizabilități de intelect și cu viciu cardiac, încearcă să facă față situației, unicul venit fiind pensia copilului de 1500 de lei pe lună. Din acești bani Nadejda achită în fiecare lună câte 1100 de lei pentru chirie.

Nadejda și copilul ei locuiesc într-o odăiță de vreo 10 metri pătrați, amplasată în demisolul unui bloc multietajat. Pentru că odaia nu dispune de bucătărie, femeia este nevoită să gătească la o plită electrică, pe pervazul ferestrei. Pentru că nu dispun nici de bloc sanitar, mama este nevoită să improvizeze baia în aceiași odaie. Femeia a improvizat o măsuță dintr-o noptieră, la care fetița ia masa. Copilul aproape că nu are hăinuțe și nici jucării.

Cele două supraviețuiesc din puținele donații oferite de o pensionară  și de fiul mai mare: „Mama îmi dădea înainte câte 200 de lei din pensia ei. Dar acum este după operație, nu mai poate. Ea locuiește la sora mea, tot acolo locuiește și fiul meu. El este bravo, studiază și muncește și îmi dă bani pentru medicamente. Sora are și ea un copil bolnav. Locuința este mică, nu mai avem și noi loc acolo”, ne-a explicat Nadejda.

Femeia a declarat că dorește să se angajeze în câmpul muncii, dar nu are cine să aibă grijă de copil, deoarece mai multe grădinițe au refuzat s-o primească din cauza dizabilităților. Nadejda susține că a apelat la autorități, dar și la unele fundații de caritate, dar a fost peste tot respinsă: „Am sunat la fundația Galinei Dodon, dar mi-au răspuns rece, ca printre dinți. Am scris și la Edelweiss, fundația lui Plahotniuc. De acolo mi-au răspuns că sunt 8000 de cereri și că îmi va veni rândul peste vreo 5 ani. Atunci aș putea să primesc o mie-două de lei”, a spus femeia.

Nadejda susține că s-a născut și a locuit la Poșta Veche, dar atât ea, cât și familia ei au rămas fără locuință după ce tatăl, cu câteva zile înainte de deces, a lăsat casa moștenire vecinei.

Nadejda Savin a spus că în timp ce se adresa după ajutor la diferite instituții medicale, a fost sfătuită de mai multe ori să renunțe la fetiță, că nu ar avea șanse de supraviețuire, și să-și vadă de viața personală. „Dar ea vrea să trăiască, ea are dreptul la viață”, a declarat femeia. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Все комментарии

Ina

24:67 15.09.2018

Am foarte multe haine si incaltari pt fetita Doamnei. Daca are nevoie, nr meu este 069255190

Ответить

Ganea Ana

24:67 15.09.2018

Buna ziua,

Va rog un numar de contact al Dmnei.

Merci.

Ответить

Sirghii Gabriela

24:67 15.09.2018

Un numar de contact al acestei mamici, miina de la miina si poate ii facem existenta mai usoara.

Ответить

Botnaru Alexandrina

24:67 04.09.2018

buna ziua,un numar de contact al doamnei .

Ответить

Nicoleta

24:67 30.08.2018

Buna ziua, ajutati-ne cu adresa si numarul de telefon al doamnei. Multumesc

Ответить

Tamara Meleca

24:67 28.08.2018

Bună ziua sunt reporter Vorbește Moldova am nevoie de un număr de telefon al acestei doamne!

Ответить