O singură persoană va primi în acest an indemnizaţie în legătură cu evenimentele din 7-8 aprilie 2009. Beneficiarul este Victor Bulgar, care urmează să primească 7000 de lei cu titlu de ajutor financiar și un bilet de tratament balneo-sanatorial.  

Potrivit unui proiect de hotărâre a Ministerului Justiției, în adresa Comisiei guvernamentale pentru identificarea persoanelor civile şi colaboratorilor organelor de drept care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009 şi recuperarea prejudiciului, în acest an a parvenit doar o singură cerere.

Victor Bulgar a mărturisit  că a fost reținut în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 și i s-au aplicat multiple lovituri de către polițişti. Expertiza medico-legală a constatat că el a fost supus maltratării. Ca urmare a loviturilor suportate, el a suferit şi o intervenție chirurgicală.

 Ţinând cont de faptul că că în bugetul de stat nu a fost planifică suma necesară, proiectul propune ca aceste cheltuieli să fie acoperite din fondul de rezervă al Guvernului.

Anul trecut, 21 de persoane care au avut de suferit în urma evenimentelor din 7 aprilie 2009 au primit indemnizaţii din partea Guvernului. În total de aceste indemnizații au beneficiat peste 200 de persoane.   

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii