O femeie, aflată în proces de divorț, susține că fostul soț i-a luat copiii și nu-i permite să participe la educația lor, iar organele de drept evită să se ocupe de caz, deoarece ar fi influențate de către fosta soacră, o activistă a PDM. La rândul său, bărbatul susține că nu a impus nicio interdicție în acest sens, iar acuzațiile sunt inventate.

Tatiana Scai ne-a comunicat că a fost nevoită să plece de la fostul soț, Ion Scai, la începutul lunii ianuarie 2018, pe motiv că a fost agresată fizic în repetate rânduri. Femeia susține că a vrut să-și ia copiii, în vârstă de 4 ani și 1 an și 6 luni, însă soțul nu i-a permis. Ea și-a găsit un serviciu bine plătit, a închiriat un apartament, însă Ion Scai a dus copiii la părinții lui din Hâncești și nu-i permite să comunice cu ei.

„Chiar dacă nu există o decizie de judecată, mie mi se interzice să-mi văd copiii atunci când doresc, să particip la educația lor, cel puțin să ies cu ei la plimbare. Mi s-a permis să vorbesc cu ei doar în interiorul locuinței și în prezența unui membru al familiei lor. Ultima dată am apelat la poliție ca să pot comunica cu copiii mei. Ei au nevoie de dragostea de mamă, iar eu îi iubesc nespus de mult”, ne-a declarat Tatiana Scai.

Femeia a precizat că ar fi fost agresată chiar și după ce s-a despărțit de Ion Scai. Din aceste considerente, s-a adresat organelor de drept, poliția din sectorul Botanica a pornit un dosar penal pentru violență în familie, iar instanța de judecată a eliberat o ordonanță de protecție.

O1.PNG

O2.PNG

Tânăra mamă se plânge că organele de drept tergiversează soluționarea cazului și crede că ar fi influențate de fosta sa soacră, Raisa Scai, ex-ministru adjunct al muncii, protecției sociale și familiei, fruntașă a organiației de femei a PDM.

Solicitat de CrimeMoldova, Ion Scai a declarat că nu a pus nicio interdicție fostei soții în privința copiilor, însă a decis ca aceștia să locuiască cu el pentru că Tatiana nu ar avea grijă de ei. „Ea ne-a părăsit. Nimeni nu-i interzice să-și manifeste grija și sentimentele de mamă. Dar ea își cunoaște doar drepturile, nu și obligațiunile. De fiecare dată face scandal, are crize de isterie, iar copiii au de suferit. I-am propus să consultăm un psiholog, dar a refuzat. Sunt tată și am eu și eu responsabilități față de copii. Da, ei au nevoie de mamă și lasă ca ea să vină și să-i îngrijească corespunzător”, a spus bărbatul.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii