Ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, susţine că nu are pretenţii faţă de Andrei Donică, activistul care a vărsat peste el o găleată cu lapte, însă acesta trebuie să fie atras la răspundere. 

Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”. 

„A fost la mine poliţia, am făcut declaraţii, am spus că nu am pretenţii. Nu am înaintat nici o pretenţie de ordin material faţă de Donică. Personal l-am iertat. Dar legea este lege şi el trebuie să răspundă”, a declarat Armaşu. 

Procurorii au intentat pe numele activistului un dosar penal pentru huliganism, iar Judecătoria Buiucani a Capitalei i-a eliberat mandat de arestare pe un termen de 25 de zile. Mai mult, poliţia a declarat că Donică nu se află la prima abatere, fiind cercetat anterior pentru trafic de droguri.

Andrei Donică şi-a explicat gestul prin aceia că a protestat în legătură cu decizia Guvernului privind restituirea banilor furaţi din rezervele valutare ale Băncii Naţionale din bugetul de stat. Donică a respins acuzaţiile de trafic de droguri, menţionând că în perioada comunistă poliţiştii i-ar fi strecurat drogurile în buzunar, dar a fost achitat de către instanţă. 

Arestul lui Donică a provocat nemulţumirea societăţii civile, care susţine că Donică nu a meritat mai mult decât o amendă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii