Doi organizatori ai piramidei financiare ”Mercury” au fost plasați în arest la domiciliu, asta după ce Judecătoria Centru a respins demersul procurorului privind prelungirea arestului preventiv pe un termen de 30 zile în privinţa bănuiților.

Deși, hotărîrea primei instanţe a fost contestată de către procurori, recent, însă și Curtea de Apel Chişinău a menţinut această decizie. Astfel, după decizia magistraților, cei doi indivizi au fost plasați în arest la dimiciului, timp de 30 de zile.

Învinuiţii, care sunt acuzaţi de practicarea ilegală a activităţii financiare şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, nu şi-au recunoscut vinovăţia şi nici nu au întors banii cetățenilor.

Amintim că Moldova Criminală a scris recent despre faptul că  opt persoane au fost reţinute de procurori. Suspecții sunt învinuiți de procurori că pe parcursul anului 2015, au organizat o schemă criminală, de tip ”piramidă financiară”, denumită ”Fondul reciproc Mercury”. Astfel prin aceste scheme se colectau ilegal bani de la cetăţeni şi persoane juridice, în schimbul unor pretinse dividende avantajoase. 

De pe urma acestor acţiuni ilicite, 30 de persoane au avut de suferit, preponderent locuitori din Nordul țării. Prejudiciul este aproximativ de peste un milion de lei.

În prezent, cinci din cei opt învinuiţi sunt cercetaţi în stare de arest, iar urmărirea penală continuă în vederea identificării tuturor celor implicaţi în respectiva schemă ilegală.

Pentru aceste infracţiuni, suspecții riscă să-și petreacă următorii 15 ani după gratii. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii