Șoferii prinși beți la volan vor fi sancționați cu amendă de până la 25 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de până la 60 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce autovehiculele pe un termen de la 6 luni la 1 an. Parlamentul a adoptat joi, 12 iulie, mai multe modificări legislative privind înăsprirea pedepsei pentru conducerea vehiculelor în stare de ebrietate.

Conform documentului, prin decizia instanței, șoferul poate fi privat de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 1 la 3 ani.

Totodată, dacă există temeiuri de a presupune că șoferul se află în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică persoana va fi înlăturată de la conducere. În aceste cazuri, conducătorul auto este obligat să accepte testarea alcoolscopică, examenul medical și prelevarea de sânge.

De asemenea, în cazul în care șoferul a fost prins beat la volan, automobilul acestuia va fi dus la staţia de parcare specială sau la subdiviziunea de poliţie cea mai apropiată.

La fel, șoferii prinși beți la volan și cei care au fost privaţi, prin hotărârea instanţei, de dreptul de a conduce vor fi obligaţi să frecventeze un program antialcoolic şi antidrog .

Proiectul urmează a fi votat de Parlament în lectură finală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii