Compania Salubrity Solution din Bălți îl acuză pe Sergiu Pcela, șeful unei întrprinderi municipale și pe mai mulți consilieri și primari, toți membri ai Partidului Nostru, de tentativa organizării unui atac raider.

După cum informează sursele media, încercarea de a prelua forțat activele companiei  Salubrity Solution vine ca răspuns la refuzul conducerii firmei de a finanța formațiunea condusă de Renato Usatîi, Partdiul Nostru.

Unul din proprietarii Salubrity Solution, Dumitru Rusnac, comunică despre faptul că pe parcursul ultimului an au existat mai multe discuții private cu viceprimarul Igor Șeremet în cadrul cărora acesta estorca 7 milioane lei și cedarea unei cote părți a companiei, intenția lor fiind de a destabiliza situația în oraș. „Din câte cunoaștem, intenția lor este de a destabiliza situația în oraș, care ar putea fi o platformă perfectă pentru organizarea unor dezordini în masa și ca urmare preluarea forțată a activelor companiei”, mai declară acesta.

Solicitat de Deschide.md să comenteze acuzațiile aduse de către compania Salubrity Solution, Igor Șeremet viceprimarul din Bălți, a declarat următoarele: Nu voi comenta fanteziile cuiva până nu apar există probe. Faptul că noi avem mai multe întrebări la modul cum compania Salubrity Solution își exercită atribuțiile sale contractuale nu este un secret. Există o comisie specială, care se ocupă de acest subiect. Înțeleg că ei caracterizează pretențiile noastre ca un atac raider, ceea ce este departe de adevăr

Este de menționat faptul că nu este pentru prima dată cînd  Renato Usatîi a fost învinuit de comiterea mai multor atacuri raider.

Gherman Gorbunțov îl acuza anterior pe Usatîi pentru atacurile raider asupra băncii care îi aparținea – Universalbank. Într-o conferință de presă, Usatîi a explicat că nu a fost vorba de un atac raider, ci de o înțelegere sinceră și legală. El a menționat că ordonanța judecătorească privind vânzarea a 0,1% din acțiunile Universalbank a stabilit valoarea de piață a acțiunilor, datorită cărui fapt, compania off-shore Mep Limited, a cărui reprezentant în Republica Moldova era Renato Usatîi, a cumpărat fără mari dificultăți cca 78% din acțiunile băncii la prețul de 350 lei, și nu de 1000 – cât au costat acestea înainte și cât era valoarea lor nominală.

Totodată un alt scandal îl leagă de SRL ”Global Prestservice”.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii