Veaceslav Platon, rămâne în continuare în arest. Magistrații de la Curtea de Apel Chișinău au respins ieri, 15 noiembrie, recursul avocaților, care consideră reținerea lui Platon ilegală.

Judecătorii au menținut și decizia Judecătoriei Buiucani cu privire la mandatul de arest al lui Veaceslav Platon din 25 octombrie.

Avocații spun că vor prezenta probe ce demonstrează nevinovăția acestuia și ilegalitatea activității organului de urmărire penală, totodată, apărarea declară că Veaceslav Platon încă nu a primit actele solicitate în limba pe care o vorbește, adică limba rusă. „Platon nici măcar acum nu cunoaște argumentele instanței cu privire la prelungirea mandatului de arest.” afirmă avocatul. Apărarea a depus o cerere de recuzare pe acest caz însă aceasta a fost respinsă. De asemenea, instanța a respins audierea martorilor care ar figura în dosar, avocatul a refuzat să le dezvăluie identitatea acestora pe motiv că martorii ar putea fi influențați.

„Toate temeiurile de recuzare invocate de noi vor fi prezentate la CEDO. Noi până în ziua de astăzi nu avem acces la Veaceslav Platon, zilnic ni se crează impedimente de a lucra cu el, se inventează diverse motive neargumentate numai ca să nu avem acces în penitenciar.” a mai comunicat avocatul.

Și de această dată, Platon a făcut mai multe declarații jurnaliștilor, în timp ce era escortat de mascați. Acesta a calificat dosarul penal împotriva avocatei sale, Ana Ursachi, drept o persecuție politică. Platon s-a dat cu părerea și în legătură cu alegerile prezidențiale recente, acesta a afirmat că „este bine” că socialistul Igor Dodon a câștigat la scrutinul de duminică.

Veaceslav Platon a fost reținut în luna august 2016, fiind învinuit de faptul că ar fi beneficiat de credite neperformante de la Banca de Economii, în valoare de circa 800 de milioane de lei. 

La data de 25 octombrie mandatul de arest pe numele lui Platon a fost prelungit cu încă 30 de zile. Dacă vinovăția lui Platon va fi dovedită, acesta până la 15 ani de închisoare.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii