Polițiștii aflați în paza instituțiilor statului, dar și a sediului PDM, i-au interzis activistei Maria Olaru să protesteze, făcând referință la o dispoziție a Primăriei Chișinău. Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, infirmă existența unei astfel de dispoziții.

Polițiștii, inclusiv cei de la sediul PDM, au invocat că în țară se află o delegație străină, iar primarul interimar ar fi interzis printr-o dispoziție protestele atunci când vin delegații din afara țării.

Pe de altă parte, Codreanu susține că nu a semnat un astfel de document. „Eu am instalat și corturi, în care am dat apă la protestatari, atunci când a fost protestul acum câteva săptămâni”, ne-a declarat primarul interimar.

captură.png

Legea privind întrunirile, adoptată la 22 februarie 2008, interzice desfășurarea întrunirilor publice doar în caz dacă se urmăreşte îndemnarea la război de agresiune, la ură naţională, rasială,etnică sau religioasă, incitarea la discriminare sau violenţă publică, subminarea securităţii naţionale sau a integrităţii teritoriale a ţării, săvârşirea infracţiunilor, încălcarea ordinii publice sau organizarea tulburărilor în masă, încălcarea moralităţii publice, a drepturilor şi a libertăţilor altor persoane ori punerea în pericol a vieţii sau a sănătăţii acestora.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii