Poliţia de patrulare va avea dreptul să încaseze amenzi de la şoferii care au încălcat regulile de circulaţie direct la locul constatării contravenţiei. Şoferii vor primi de la oamenii legii chitanţe, în care va fi catalogată încălcarea. 

Un proiect de hotărâre în acest sens urmează să fie examinat mâine, 23 noiembrie la şedinţa Guvernului.
 
Documentul respectiv prevede completarea unui Nomenclator al Ministerului Afacerilor Interne cu „chitanţa de încasare a amenzii la locul constatării contravenţiei”.  De asemenea, va fi completată şi Instrucţiunea care prevede evidenţa, păstrarea şi utilizarea acestor formulare. 

După noile reguli agentul, care constată încălcarea, va completa şi va elibera chitanţa de încasare a amenzii doar în cazul în care şoferul îşi recunoaşte vina acceptă să plătească amenda. Amenda nu va putea fi achitată pe loc dacă şoferul va fi minor. Chitanţa se va întocmi în două exemplare, dintre care unul va rămâne la agentul constatator, iar al doilea se va înmâna şoferului.

Potrivit autorilor, proiectul are drept scop crearea bazei juridice pentru încasarea amenzii la locul constatării contravenţiei. De asemenea, în cazul atragerii la răspundere contravenţională sub formă de amendă a străinilor, se va micşora considerabil numărul deciziilor neexecutate a agenţilor privind aplicarea acestor sancţiuni. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii