Update: La ora 17:02 s-a anunțat lichidarea totală a incendiului. Femeia care a fost dată dispărută încă nu a fost găsită de către echipele de cercetare. Pompierii continuă să muncească la localizarea incendiului izbucnit ieri dimineață în depozitul de pe strada Uzinelor 9. Peste 20 de autospeciale de intervenție, inclusiv 5 autoscări sunt antrenate de pompieri pentru localizarea și lichidarea incendiului.


În clădirea în flăcări, o femeie, de 44 de ani, este dată dispărută. Salvatorii afirmă că aceasta ar fi încercat să iasă din depozit împreună cu colegii săi, însă a dispărut printre norii de fum. Femeia este mama a doi copii. La moment nu este posibilă intervenția pompierilor în interiorul clădirii, întrucât există riscul prăbușirii. 

Intervenția salvatorilor în interiorul clădirii va fi posibilă după o evaluare a stării acesteia de către specialiștii geodeziști. Comisia locală pentru situații excepționale  urmează să se întrunească pentru evaluarea riscului și monitorizare. 

În timpul nopții, 18 autospeciale și peste 100 de pompieri și salvatori au lucrat în continuu pentru stingerea incendiului .

Potrivit informațiilor oferite de serviciul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, gărzile suplimentare au fost mobilizate pentru a fi gata să intervină și pentru a fi realizat un schimb de forțe. Echipele de pompieri sunt vizitate de către cetățeni, care s-au oferit să susțină salvatorii, aducând băuturi calde. Situația este monitorizată în regim non-stop de către conducerea Serviciului Situații Excepționale, iar angajații Inspectoratului de Poliție asigură zona de intervenție. 

Specialiștii din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, au evaluat gradul de poluare a aerului în zonă, în urma incendiului, s-a constatat că depăşiri semnificative ale concentraţiilor maxime admisibile pentru poluanţi nu s-au inregistrat. 

După spusele pompierilor, focul a fost alimentat de materialele inflamabile aflate în clădire, iar temperatura s-a ridicat la 800-900 de grade. Acum se lucrează la răcirea contrucţiei ca aceasta să nu se prăbuşească.

Ieri, a decedat la datorie pompierul Ivan Nogailîc, de 28 de ani, iar șase pompieri au fost internați în Spitalul „Sfânta Treime”.  

Şeful statului, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanţe familiei pompierului decedat în incendiu: „E o tragedie imensă, o pierdere irecuperabilă nu doar pentru familia acestui tânăr curajos, pentru cei care l-au cunoscut, dar și pentru toți cei care înțeleg riscurile meseriei de pompier. Acești oameni, care se luptă cu flacăra agresivă, pun viața altora mai presus de propria lor viață, iar pentru aceasta sunt demni de a fi numiți eroi, care nu mor niciodată în conștiința unei societăți. Știu că nimic nu poate atenua durerea cauzată de pierderea unei persoane dragi, de aceea doresc ca Dumnezeu să-i întărească familia și s-o păzească de rele”.

Și edilul capitalei, Dorin Chirtoacă, a transmis un mesaj de condoleanţe, în care menţionează că „din păcate, încă un exemplu care demonstrează odată în plus cât de periculoasă este meseria de pompier. Dumnealui este un erou”. 

Moartea pompierului este deplânsă și de colegii de la DSE: „Mă gândeam să nu scriu nimic...dar o fac!!! Oare ce simt cei care din frustrările lor, l-au huiduit pe Ion când acesta defila în formație la parada din PMAN, ei oare se gândeau atunci că sub uniformă se află oameni, se află eroi? Nu mă întrebaţi, nu dau răspunsuri, nu urmăresc paginile mass media...răspunsurile le puteţi găsi aici în aceste două fotografii foarte importante. CRIO+SM+CSI !!! O muncă titanică. Nu se poate înţelege cât de grea e despărţirea, decât atunci când o fiinţă dragă pleacă de lângă noi. O cauţi şi nu o găseşti, o strigi şi nu te aude, o aştepţi şi nu mai vine. Ne rămâne doar amintirea...doar amintirea!!!. Sincere condoleanţe.” a scris Igor Pojar.

14980733_1156288051128937_926849132344680107_n.jpg
facebook.com/Igor Pojar

Este de accentuat faptul că societatea civilă a dat dovadă de o mobilizare fără precedent. În mai puțin de 8 ore, s-a adunat toată suma necesară pentru a achita creditul pe casă a familiei lui Ion Nogailîc, îl avea la bancă. Cei care doresc să ajute familia pompierului decedat, pot dona în continuare AICI.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii