Procuratura Chişinău a dispus sistarea procesului penal şi scoaterea de sub învinuire a celor trei persoane, care au ajutat portalul Crime Moldova să realizeze o investigaţie. Articolul reflectă modul în care secretara Consiliului din localitatea Truşeni, Margareta Burduja, a intrat în posesia unui imobil din contul comunităţii.

Decizia a fost luată de către viceprocurorul municipiului Chişinău, Eduard Maşnic, la doar cinci zile de la emiterea ordonanţe de punere sub învinuire şi aplicarea interdicţiei de a nu părăsi ţara, şi la trei zile după ce portalul CrimeMoldova a publicat un articol despre acest caz.

Potrivit lui Maşnic, dosarul penal a fost încetat pe motiv că „fapta efectiv săvârşită nu întruneşte elementele infracţiunii contra inviolabilităţii domiciliului”. 

Pensionara Uliana Grozav din Truşeni, consăteanul ei, Sergiu Godoroja, şi activistul Anatol Mătăsaru au fost învinuiţi de Procuratura Chişinău, oficiul Buiucani, de violare de domiciliu. Cererea a fost depusă de către Margareta Burduja, care i-a acuzat pe cei trei că au pătruns în locuinţa sa, deşi recunoaşte că nu locuieşte acolo şi are viză de reşedinţă la o altă adresă. Secretara de la Truşeni a invocat că Mătăsaru şi Godoroja au luat special interviu de la Uliana Grozav pentru a o defăima.

Foştii învinuiţi spun că au fost nevoiţi să suporte cheltuielile pentru avocaţi şi au trecut prin situaţii stresante. Uliana Grozav ne-a comunicat că după ce a fost interogată de poliţie, starea de sănătate i s-a agravat şi timp de o săptămână a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Investigaţia a fost realizată, după ce portalul CrimeMoldova a fost sesizat că secretara de la Truşeni, pe lângă imobilul alocat de Consiliu, a reuşit să intre şi în posesia unei părţi din locuinţa Ulianei Grozav. Bătrâna i-a invitat pe Godoroja şi Mătăsaru să le demonstreze partea de imobil de care a fost deposedată. Precizăm că, autorii investigaţiei au telefonat-o pe Margareta Burduja de mai multe ori, însă funcţionara a refuzat să se expună. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii