Zece angajați cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare al Inspectoratul General de Poliție au fost suspendați din funcții, prin ordinul șefului IGP.

Serviciul de presă al IGP a precizat că, decizia a fost luată din motiv că unii dintre conducătorii INP ar putea fi implicați în acțiunile ilicite ale polițiștilor reținuți.

De asemnea, Direcția inspectare efectiv IGP,  la 26 octombrie curent, anchete de serviciu pe cazul polițiștilor reținuți pentru comiterea coruperii pasive.

Amintim că, Procuratura Anticorupție a anunțat marți, despre reținerea a 28 de polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare pentru comiterea coruperii pasive.

Inspectorii de patrulare ar fi extorcat și primit de la conducătorii auto sume cuprinse între 100 de lei și 1000 dolari pentru neîntocmirea proceselor verbale pentru comiterea diferitor contravenții.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de închisoare, cu aplicarea amenzii de până la 8 000 de unităţi contravenţionale (160 000 de lei) şi privarea de dreptul de a exercita anumite funcţii până la 10 ani.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii