Afacerile cu jocuri de noroc ar putea fi reglementate de o nouă lege scrie bizlaw.md. Aceasta introduce o serie de restricții, dar și reglementări mai drastice.

Astfel, proiectul de lege prevede că jocurile de noroc nu pot fi desfășurate în instituţiile culturale, financiare, sportive, în clădiri rezidențiale, la stațiile de transport public, gări, treceri subterane, pe teritoriul pieţelor, în construcțiile provizorii (gheretă), precum şi în raza de 200 de metri de la instituţiile de învăţământ și cele medicale.

Noile prevederi stabilesc și tipul jocurilor de noroc interzise de legislație:
• pariurile încheiate pe rezultatele unor concursuri clandestine,
• jocurile ale căror rezultate pot fi influenţate de organizator,
• jocurile de tip-pariu, indiferent de forma de organizare şi mijloacele de joc utilizate, care folosesc ca suport de joc rezultatele loteriilor, indiferent de modul în care se organizează aceste jocuri şi, în care participanţii au posibilitatea să indice rezultatele.

De asemenea, legea interzice importul mijloacelor de joc, fabricate cu mai mult de 7 ani în urmă și publicitatea. În ceea ce privește regulile de transparență se prevede conectarea obligatorie la sistemul electronic fiscal a tuturor mijloacelor de joc.

Prevederile stabilesc și capitalul social minim la depunerea solicitării de licență, care trebuie să constituie 5 mln de lei pentru funcționarea cazinoului, 4 mln de lei pentru organizarea și desfășurarea loteriei și tot 4 mln de lei pentru desfășurarea pariurilor sportive. Totodată, cota parte cumulativă a fondatorilor străini nu trebuie să depăşească 49% din capitalul statutar.

Potrivit noului proiect, amplasarea cazinourilor va fi permisă doar în cadrul complexelor comerciale şi/sau distractive sau în hoteluri nu mai inferioare de 4 stele, precum şi în zonele turistice. De asemenea, operatorii cazinourilor vor putea efectua operaţiuni de schimb valutar. 

O inovație în domeniu este obligativitatea de susținere financiară a cel puțin unui tip de sport, ceea ce presupune încheierea unui contract cu Federațiile existente, în funcție de tipul de sport ales.

Proiectul de lege este elaborat de Ministerul Economiei.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii