Sergiu Prutean, bărbatul din Ștefan Vodă, condamnat de prima instanță la 2 ani cu executare pentru că a fost prins de mai multe ori conducând în stare de ebrietate, rămâne în continuare după gratii. Curtea de Apel Chișinău a respins ca tardivă contestația depusă de acesta.

Soția lui Prutean, Natalia, dă vina pe avocata angajată să-i apere soțul care ar fi depus apelul aproape peste un an. „Soțul meu nu a știut de condamnare, pentru că se afla la muncă în Rusia. Eu i-am plătit bani ca să-i reprezinte interesele, dar nu și-a onorat obligațiunile. Am depus pe numele ei o plângere la Comisia de etică și disciplină a Uniunii Avocaților”, ne-a declarat Natalia Prutean.

Sergiu Prutean a fost încătușat și dus în Penitenciarul nr.13 din Chișinău cu două zile înainte de Paști.

Judecătoria Căușeni l-a condamnat pe Prutean pentru că a fost prins de patru ori beat la volan și că a opus rezistență poliției. De cealaltă parte, acesta infirmă acuzația oamenilor legii.

Prutean a declarat anterior pentru CrimeMoldova că a fost prins de către agentul de circulație după ce a băut o bere lângă magazinul din apropiere de casă și că omul legii i-ar fi cerut 2 mii de euro pentru ca să-l lase în pace.

Pruteanu a mai relatat o istorie controversată, precum că în toamna anului 2017, în timp ce revenea acasă din Rusia, ar fi fost reținut de militari ucraineni, care i-au cerut să lupte în Donbass.

În ianuarie 2018, Natalia Prutean a protestat împreună cu cei patru copii minori în fața Procuraturii Generale și a Președinției pentru a-și salva soțul de închisoare. Femeia ne-a declarat că nu are un loc de muncă și nu se va putea descurca.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii