Radu Blaj, arhitectul şef adjunct al municipiului Chișinău, a fost eliberat ieri din arest preventiv și pus sub control judiciar.

Blaj a fost nevoit să achite o cauțiune de 7000 de unități convenționale, adică  140 de mii de lei. După ce bani au fost depuși în contul Procuraturii Generale, funcționarul a fost eliberat.

„A fost o negociere, noi ca și avocați avem acces la toate legile și în legea procesual-penală este stabilit foarte clar că orice persoană care se află în arest preventiv poate solicita instanței de judecată să fie eliberat sub cauțiune, ceea ce și am făcut. Am înaintat o cerere în instanță de judecată și ieri, 24 august, judecătorul a dispus eliberarea sub cauțiune a domnului Blaj”, a declarat Corina Oprea, avocatul învinuitului, pentru realitatea.md.

Radu Blaj afirmă că aceasta a fost inițiativa sa și a vrut să fie eliberat pentru că nu are nici o vină. Acesta  mai afirmat că nu știe cine a transferat banii: „Am soție, am prieteni s-au ocupat probabil, avocații”.

Procurorul anticorupție Eugen Balan, nu este de acord cu decizia instanței, pe care a și atacat-o la Curtea de Apel.

„Judecătoria Buiucani a admis cererea de revocare a măsurii preventive în privința domnului Radu Blaj, ia aplicat o altă măsură preventivă, adică eliberarea provizorie pe cațiune, a stabilit cuantumul de 140 de mii de lei. Astăzi mijloacele bănești au fost depuse în contul Procuraturii Generale și domnul Blaj a fost eliberat din izolator cu măsura preventivă de eliberare provizorie sub control judiciar. Urmărirea penală continuă, cu măsura preventivă nu suntem de acord, nici cu modalitatea de stabilire a cuantumului, și nici cu aplicarea acestei măsuri preventive. Ea deja a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău”, a spus procurorul.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii