Deţinătorii de patente vor protesta vineri, 18 noiembrie, în faţa Guvernului, iar apoi vor merge în marş la Parlament pentru a cere abolirea interdicţiei de a activa în baza patentei. Acest lucru a fost anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, 17 noiembrie, de către Eugen Roşcovan, preşedinte al Asociaţiei Micului Business din Republica Moldova. 

Potrivit lui Roşcovan, există un proiect de hotărâre, care prevede anularea activităţii în bază de patente de la unu ianuarie 2017. „Este un adevărat complot al miniştrilor împotriva deţinătorilor de patentă. Ori este vorba de incompetenţă, ori de reavoinţă”, a opinat Roşcovan.

El mai consideră că, deoarece deputaţii nu doresc să legalizeze acest gen de activitate, prosperă economia tenebră.  „Acest lucru este de neînţeles, deoarece o bună parte a populaţiei nu are de lucru. În R. Moldova micul business e la nivel de supravieţuire”,   a declarat Roşcovan.

Preşedinte al Asociaţiei Micului Business s-a declarat nedumerit de tărăgănarea identificării unei soluţii pentru activitatea respectivă.  „Din anul 2005 şi până acum amenzile,  aplicate micului business, au crescut de 360 de ori. În acelaşi timp procentele la creditele oferite cresc permanent.  Vom cere libertate economică şi dreptul de a activa în bază de patente”, a conchis Roşcovan.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii