Galina Jucovscaia, angajată la rețeaua de farmacii „Felicia”, a fost amendată cu 750 de lei pentru huliganism. Femeia a fost găsită vinovată că l-a agresat pe activistul civic, Anatol Mătăsaru. Acesta o însoțea pe Cristina Țurcan, mama bebelușului căruia, din cauza farmacistei, i-a fost administrat Furosemid în loc de Furazolidon.

Agentul constatator însă nu a considerat că a fost comisă o contravenție prin faptul că activistului i-a fost deteriorată camera, deoarece farmacista „a avut intenția de a interzice filmările, dar nu a distruge bunul material”.

IGP.png

Incidentul a avut loc în seara de 8 iunie, 2018. Mama fetiței a mers pentru a doua oară la farmacie, însoțită de Mătăsaru, pentru a afla numele farmacistei, care a încurcat preparatele. Managera farmaciei a refuzat să comunice numele angajatei și s-a arătat deranjată că este filmată, atacând cameramanul.

Mama a solicitat intervenția poliției, care a demarat investigațiile în legătură cu acest caz. 

La începutul lunii curente, Anatol Mătăsaru a fost amendat contravențional cu o mie de lei pentru că i-ar fi cauzat leziuni neînsemnate unei farmaciste. Mătăsaru a contestat în instanță decizia de aplicare a contravenției.

Cazul respectiv a ajuns în atenția Serviciului Protecție Internă și Anticorupție din cadrul MAI și al Centrului Național Anticorupție.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii