Ilan Shor, a acordat un interviu pentru  sputnik.md unde vorbește despre acuzațiile aduse de Veaceslav Platon la adresa sa.

Shor în descrie pe Platon drept „Manipulator talentat și un creator de scheme financiare, lipsit de orice scrupule, cinic, care este capabil să convingă cu ușurință interlocutorul că albul este negru, iar negrul este alb. El este omul care va întoarce orice situație astfel încât să fie în avantajul său și va folosi păcatele sale pentru a-i murdări pe alții, inclusiv va modifica cu ușurință povestea așa cum îi trebuie lui și de câte ori va fi nevoie, doar să obțină ceea ce își dorește. Toți cei care îl cunosc personal pe Slava, sigur nu pot să nu fie de acord cu această apreciere”.

Edilul de Orhei afirmă că, Platon nu s-a sfiit să declare că el a plătit 40 de milioane de dolari datorii la creditele pe care le aveau firmele sale și se arată nedumerit de ce trebuie să răspundă el pentru păcatele lui. „Aceste credite au fost achitate de Platon, deoarece în gaj era proprietatea lui — 50 % din acțiunile sale de la Moldindconbank și Asito. Spre marele meu regret, Platon a achitat aceste credite din banii pe care i-am scos din BEM la insistența lui Filat”. 

Totodată, Shor afirmă că, Veaceslav Platon, deținea și controla Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Victoriabank, companiile de asigurări ASITO, Moldasig, Victoria-Asigurări. 

Întrebat de ce nu a comunicat nimic despre activitatea lui Platon și participarea sa la furtul de la BEM, Ilan Shor, invocă secretul anchetei. „În afară de aceasta, după atentatul cu grenadă la locuința lui Drăguțanu, despre care toți știau că este avertismentul lui Platon, a trebuit să-mi asigur și securitatea personală. În momentul în care mă aflam în izolatorul de detenție preventivă, apropiații mei au primit SMS-uri de pe telefonul lui Platon cu aluzii voalate că mi s-ar putea întâmpla ceva. În opinia mea, Platon nu are limite etice” a conchis Shor.

De asemenea, Shor afirmă că nu poate oferi detalii despre Platon și Filat din cauza secretului anchetei. „Filat insista foarte mult să mă ajute prin resursele lui administrative. La început am crezut în bunele lui intenții, până am văzut ce pretenții financiare are, am aflat de legăturile lui cu Platon și alții, am înțeles că omul acesta vrea să mă folosească pentru a fura în continuare din BEM”, mai comunică Shor în interviu.

Ilan Shor a catalogat drept „stranie” lupta lui Filat și Platon contra lui Plahotniuc pentru că aceștia au fost parteneri de afaceri și în politică.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii