Andrei Donică, tânărul care a vărsat o găleată cu lapte peste ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, a fost eliberat din arest. Curtea de Apel Chişinău, a anulat luni, zece octombrie, mandatul de arestare, eliberat săptămâna trecută de către Judecătoria sectorului Buiucani al Capitalei, şi a decis eliberarea lui Donică de sub control judiciar.  

În timp ce magistraţii examinau legalitatea mandatului, un număr de circa 20 de susţinători ai lui Donică au protestat în faţa instanţei. 

Activistul este cercetat penal de către Poliţia sectorului Buiucani pentru huliganism. Anterior Octavian Armaşu a declarat într-o emisiune televizată că l-a iertat pe Donică, însă acesta trebuie să răspundă conform legii.

Donică, pledează nevinovat şi spune că a protestat astfel pentru că, Guvernul a pus pe umerii cetăţenilor miliardul furat din Banca Naţională. „Nu voi renunţa la lupta împotriva genocidului guvernării şi corupţiei din sistemul judecătoresc”, a declarat Donică pentru portalul CrimeMoldova. 


Activistul Andrei Donică este cunoscut pentru protestele sale inedite şi criticile în adresa guvernării. Câteva luni în urmă el a adus lângă Guvern trei rulote, în care au fost adăpostiţi mai mulţi oameni ai străzii. Anterior, Andrei Donică l-a surprins pe primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, cum a urcat la volan după ce a consumat bere. 

Arestarea lui Donică a fost criticată dur de către societatea civilă. Anterior presa a scris că, procurorii folosesc infracţiunea de huliganism pentru a se răfui cu activiştii incomozi guvernării. 

În categoria „infracţiuni de huliganism” au fost calificate și protestele actorului Sergiu Voloc, activiştilor Oleg Brega, Anatol Mătăsaru şi Iurie Drăniceru, precum şi a avocatului Vitalie Ţaulean. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii