Redacția Gagauzyeri.md  scrie că în adresa lor a parvenit o informație, despre faptul că omul de afaceri Vadim Anastasov a acționat în judecată Teleradio-Găgăuzia (TRG) pentru selectarea ilegală de către Consiliul de Observatori a directorului executiv al TRG, Vladimir Cîlcic.

Potrivit sursei, Anastasov și-a motivat decizia prin faptul că dl. Cîlcic nu deține vechimea în muncă de peste 5 ani, în domeniul organizării activității economice și administrative, așa cum prevede Legea nr. 66 a UTA Gagauzia „Cu privire la radiodifuzare”.

Redacția Gagauzyeri.md a subliniat faptul că Consiliul de Observatori nu are dreptul de a modifica criteriile stabilite de lege în privința candidaților, iar decizia consiliului cu privire la aprobarea dlui Cîlcic în calitate de învingător al concursului, a fost adoptată potrivit sursei, cu încălcarea art. 38, partea 12 din Legea „Cu privire la radiodifuzare”.

Potrivit unui alt portal din regiune (budjakonline.md), de astăzi, Vladimir Cîlcic se află pe foaie de boală, iar atribuțiile sale vor fi asigurate de către Ivana Keoksal. Portalul mai subliniază că Cîlcic este finul bașcanului Găgăuziei, Irina Vlah, iar înaintarea lui în funcția de director al TRG s-a efectuat cu componente de corupție.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii