Vopsea cu termen expirat în valoare de circa un milion de lei a fost găsită în depozitele Întreprinderii Municipale Apă-Canal.  

Veronica Herța, noul director de la Apă-Canal a declarat, astăzi, la ședința Primăriei capitalei că a fost descoperită o cantitate uriașă de vopsea. Fosta administrație a cumpărat, în ultimii ani, 17,8 tone de vopsea de diverse culori, iar o parte din vopsea achiziționată avea deja termenele de valabilitate expirate.

„E atâta vopsea că poți vopsi bulevardul Ștefan cel Mare și bulevardul C. Negruzzi de două ori dintr-un colț în altul. Specialiștii de la CNA urmează să examineze cazul. Contractele pe vopsea sunt cu doi agenți economici, iar rezultatul licitației publice nu spune dacă a fost favorizat un agent economic sau nu”, afirmă Herța.

Despre vopseau respectivă s-a aflat în urma unor inventarierii inopinate.

vopsea 1.jpg
vopsea 2.jpg
facebook.com/veronica.herta

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nedumerit: „Ce făceau cu ea? Apă-Canal vopsește apa?”

Herța a precizat că nu cunoaște pentru ce a fost procurată vopseau, una din explicații fiind utilizarea acesteia în scopul reabilitării cu forțele proprii a sediilor și clădirilor din subordine.

La începutul lunii august, în urma unui audit al Curţii de Conturi la Apă-Canal s-au descoperit și alte cheltuielile nejustificate realizate de întreprindere. Administrația Apă-Canal procurase o mașină Volkswagen Touareg de circa 650 mii lei, piese de mobilier și tehnică pentru birou de circa 180 mii lei, un aparat de cafea de circa 89 mii lei, un televizor de 50 mii și alte achiziții de birou la prețuri foarte mari.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii