O lacună din legislaţie permite autorităţilor să terorizeze transportatorii mici de pasageri şi colete. O declaraţie în acest sens a fost făcută de Iurie Tesa, reprezentant al transportatorilor menţionaţi, miercuri, 19 octombrie.

El a explicat că, potrivit legislaţiei în vigoare, la moment „transport de pasageri” sunt autobuzele, care au mai mult de nouă locuri pentru pasageri. „Astfel, microbuzele cu mai puţine locuri parcă nici nu ar exista, ceea ce le permite vameşilor şi Autorităţii naţionale a transportatorilor publice să ne terorizeze”, a spus Tesa.

El a arătat că doar în seara de ieri, la un singur punct vamal, Leuşeni, într-o singură oră, de pe opt microbuze au fost scoase plăcuţele de înmatriculare. „Pentru întoarcere, fiecare trebuie să plătim câte 2000 de lei. În plus, maşina nu va circula o lună”, a comunicat Tesa. 

El a mai declarat că, Ministerul Transporturilor a promis abolirea controalelor până la elaborarea unui cadru legal, însă acestea continuă abuziv.

„S-a ajuns la faptul că vameşii intră în microbuze şi agresează pasagerii, sau ţin maşinile în vamă toată ziua fără nicio explicaţie. La modul acesta se încalcă articolul 27 al Constituţiei, care vizează libertatea de circulaţie. Suntem peste o mie de mici transportatori, cu implicarea a peste două mii de oameni. Dacă se va continua astfel, suntem decişi să ieşim la proteste”, a conchis Tesa. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii