Trei angajați ai Penitencirului nr. 13 își vor petrece următorii ani după gratii, pentru că au torturat  un deținut, acum 3 ani. CSJ a adoptat această decizie ieri, prin respingerea recursului inculpaților și pe cel al părții vătămate, scrie realitatea.md.

CSJ a menținut  în vigoare decizia Curții de Apel Chișinău din 1 decembrie 2015, prin care a fost casată sentința de achitare și stabilită o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani (pentru un inculpat) și câte 3 ani (pentru alți 2 inculpați). 

Potrivit sursei, Curtea de Apel a mai constatat faptul că aplicarea forței fizice și a mijloacelor speciale față de partea vătămată nu a fost justificată și proporțională.

Cazul de tortură a fost înregistrat în luna august 2013, când un deținut al Penitenciarului nr. 13, Alexandru Bogdan a fost supus torturii de către 3 colaboratori ai DIP, care i-au aplicat lovituri cu bastonul de cauciuc, cu pumnii și picioarele. 
Potrivit Asociației Promolex, condamnarea angajaților DIP este unul din puținele cazuri în care un fost funcționar de rang înalt din cadrul DIP, a fost condamnat pentru fapte de tortură și urmează să execute pedeapsa cu închisoarea. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii