Un bărbat din Drochia a fost condamnat la jumătate de an de închisoare pentru că a înjurat un polițist și i-a rupt scurta de serviciu. Omul legii venise la domiciliul acestuia pentru a documenta un caz de violență în familie, comisă de învinuit în privința concubinei sale.

Cazul a avut loc în februarie 2018, în localitatea Fîntînița din Drochia. Învinuitul se afla în stare de ebrietate la domiciliul concubinei sale, iar polițistul a venit pentru a-i cere explicații vizavi de plângerea femeii, care l-a acuzat de violență.

Bărbatul nu ar fi vrut însă să ofere explicații, l-a numit pe omul legii cu cuvinte necenzurate, iar apoi l-a apucat de umăr, deteriorându-i parţial scurta de serviciu. 

Potrivit materialelor cauzei, prin această faptă, bărbatul i-a cauzat polițistului un prejudiciu material de 3000 lei.

În cadrul procesului de judecată, inculaptul a recunoscut că a vorbit necenzurat, dar a spus că a rupt scurta polițistului pe drum spre postul de poliție, după ce s-a împiedicat.

Totuși, acesta a fost găsit vinovat de ameninţarea sau violenţa săvîrşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere, fiind condamnat la 6 luni de închisoare în penitenciar de tip semiînchis.

Sentința de condamnare în privința bărbatului a fost pronunțată săptămâna trecută de judecătoria Drochia, dar poate fi atacată la Curtea de Apel Bălți.

scurta.PNG

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii