Un deținut al Penitenciarului nr. 4 din Cricova ar fi fost amenințat cu răfuială fizică de către șeful instituției, scrie zdg.md. Acest lucru s-ar fi întâmplat după ce deținutul a făcut mai multe declarații în presă, despre ilegalitățile din cadrul Penitenciarului.

Potrivit sursei, deținutul Ion Slobodeniuc se află în detenție în acest penitenciar, din luna iulie a acestui an. El a declarat că ieri ar fi fost amenințat cu moartea de către șeful instituției, în biroul de serviciu al ultimului. Drept motiv ar fi servit interviul oferit presei de Slobodeniuc, în care a vorbit despre condițiile de detenție și ilegalitățile comise în penitenciare. 

Despre maltratarea la care a fost supus și condițiile de detenție, deținutul a vorbit în cadrul unui proces de judecată, desfășurat la Judecătoria Râșcani, în care acesta a contestat 2 decizii ale administrației Penitenciarului 4, privind sancționarea sa prin „izolare disciplinară” de 20 și 5 zile, dar și interdicția de a comunica cu apropiații timp de 3 zile. Cu privire la cele 2 decizii, instanța urmează să se pronunțe pe 7 octombrie.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii