Mihail Gavriliță, ex-președintele Judecătoriei Strășeni și fost judecător, cel care a ajutat mai mulți ruși și ucraineni să-și perfecteze documentele pentru redobândirea cetățeniei României, a fost amnistiat într-un dosar penal. 

Fostul magistrat a fost învinuit că a emis peste 30 de hotărâri ilegale. Rise.md scrie că, procurorii l-au acuzat pe Gavriliță că a emis un set de decizii contrar legii, având la bază doar copii ale documentelor și a unor certificate.

Dosarul ex-judecătorului a fost transmis în instanță la începutul lunii iulie și a fost examinat de magistrații de la Judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

Potrivit judecătorilor, prin acțiunile sale Gavriliță a atentat şi prejudiciat imaginea sistemului judecătoresc al Republicii Moldova, a atentat şi prejudiciat funcția statului la perfectarea şi eliberare actelor de stare civilă, precum şi la securitatea națională a Republicii Moldova, cât şi altor state.

La data de 20 iulie, 2018, Mihail Gavriliță și-a recunoscut vina, iar magistrații l-au amnistiat „în legătură cu aniversarea a 25-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova”.

Din anul 2014, Gavriliță activează în calitate de avocat.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii