O femeie din s. Corjova, r. Dubăsari, medic psihiatru la Internatul Psihoneurologic din s. Cocieri, r. Dubăsari, impunea pacienții internatului să muncească neremunerat în gospodăria ei.

Femeia avea funcție de medic șef de secție în cadrul Internatului și, folosindu-se de situația de serviciu în interese personale, în perioada anilor 2011-2012 a impus mai mulți pacienți ai instituție să presteze munci sezoniere în grădina ei, fără să le plătească. Mai mult ca atât, în cazul refuzului unor pacienți, aceasta îi amenința cu plasare la et. 3 al Internatului, unde regimul era de tip închis.

Femeia a ajuns ulterior în fața instanței de judecată, fiind învinuită de abuz de serviciu. Una dintre probele administrate la dosar a fost un reportaj ProTV despre ceea ce se întâmplă în Internat.

În cadrul cercetărilor, femeia și-a recunoscut vina, menționând că într-adevăr nu a plătit pacienții care munceau la ea acasă, dar i-ar fi hrănit.

Pe 14 octombrie curent, Judecătoria Dubăsari a pronunțat în privința femeii o sentință, recunoscând-o vinovată de abuz de serviciu. Aceasta s-a ales doar cu o amendă de 4000 de lei în folosul statului și privarea de dreptul de a exercita funcții administrative în instituții medicale, timp de 2 ani.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii