Moldoveanul Oleg Bețian, alias Rusea, care lupta în Donbass ca mercenar, a decedat. Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de prietenii bărbatului. Bețian era interesat și de politică, fiind membru al formațiunilor politice din Moldova „Patrioții Moldovei” și „Partidul Nostru”.

Una dintre cauzele morții menționate în postările despre decesul lui Bețian se numără pneumonia, de care bărbatul s-ar fi îmbolnăvit, stând în tranșee. De asemenea, se menționează că Bețian a stat în comă circa 1 săptămână. Decesul ar fi survenit la 18 iulie.

Bărbatul lupta în Donbass în detașamentul „Piatnașca”.

În Moldova, Bețian era președinte al organizației teritoriale Briceni a Partidului „Patrioții Moldovei”, pe listele căruia a candidat în 2014 la funcția de deputat. De asemenea, acesta a participat activ la protestele organizate de Renato Usatîi.

politic.jpg

betian

Mercenarul era cercetat în țară pentru escrocherie, fiind învinuit împreună cu Vitalie Czine-Mocanu că l-ar fi înșelat pe un chişinăuian de 11500 de euro, sub pretextul că îi vor vinde un lot de ţigări la un preţ avantajos.

În februarie 2017, Oleg Beţian a plecat în Federaţia Rusă, unde a fost reţinut de către forţele de ordine la solicitarea autorităţilor de la Chişinău. Ulterior, acesta a fost eliberat până la finisarea procedurii de extrădare și a reușit să fugă în Donbass.

Înainte de a părăsi Moldova, Bețian i-a scris lui Igor Dodon că este persecutat de către forţele de ordine pentru convingerile sale politice şi şantajat cu dosare penale ca să facă declaraţii nefondate despre Renato Usatîi.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii