Un pompier în vârstă de 28 de ani a decedat, iar 5 persoane, printre care 2 femei, au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui incendiu devastator care a izbucnic în dimineaţa de vineri, 11 noiembrie, într-un depozit de pe strada Uzinelor din Capitală. Una dintre femei se află în stare gravă la reanimare, fiind intoxicată cu monoxid de carbon.

Pompierul decedat a zăcut minute în şir, fără conştiinţă, la unul din etajele depozitului, până a fost găsit de către colegii săi. Acesta s-ar fi aflat acolo cu un alt coleg, pe care l-a ajutat să iasă, el însă a rămas blocat. Echipa de medici, venită la faţa locului, a încercat minute în şir să-l resusciteze, însă fără succes. 

Pompierul decedat este Ivan Nogailîc. Acesta activa în domeniu din 2009 și era șef de echipă al Postului salvatori și pompieri al Centrului republican de intervenție operativă al SPC SE. De asemenea, Ivan Nogailîc deținea gradul de sergent major.

Иван.png

Ivan Nogailîc/ Sursa: dse.md

Incendiul a izbucnit la ora 10.30, la etajul 4 al depozitului cu mărfuri de uz casnic. La stingerea incendiului au fost antrenaţi peste 80 de pompieri. Martorii susţin că din cauza temperaturii înalte, era dificil de a te apropia la o distanţă mai mică de o sută de metri.

Potrivit unimedia.info, clădirea de pe strada Uzinelor 9, unde s-a produs incendiul, aparține Uniunii Centrale a Cooperativelor de consum din Moldova (Moldcoop) şi ar fi fost gajată la mai multe bănci, pentru zeci de mln de lei.

Șeful serviciului de presă al DSE, Liliana Pușcașu, a declarat în jurul orei 14:000 că există riscul prăbușirii clădirii: „Îndemnăm oamenii să se îndepărteze de clădire, deoarece există riscul prăbușirii acesteia. Flăcările au cuprins mai mult de 1000 de metri pătrați”, a declarat aceasta.

 incendiu dse.md

 incendiu 2 dse.md

 incendiu 1 dse.md

 incendiu 3 dse.md

14993490_1446156265413159_720162390694904073_n.jpg

 dse.md

Deocamdată nu sunt cunoscute cauzele incendiului, dar se presupune că ar fi vorba de un scurtcircuit şi nerespectarea regulilor anti-incendiu.

Video de la locul incendiului (imagini cu un puternic impact emoțional):


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii