Un tânăr, în vârstă de 19 ani, a murit după ce o grenadă i-a explodat în mâini. În urma deflagrației a fost afectată şi o minoră de 17 ani, care a suferit răni pe faţă şi mâini.

Tânărul a decedat la spital în timpul unei intervenții chirurgicale, din cauza rănilor grave. Totodată, minora de 17 ani se află în stare stabilă.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de poliție Bălți, Eugenia Molceanov, a specificat că incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de duminică, 22 iulie, într-o casă din municipiul Bălți.

„Familia închiriase locuința acum 2- 3 zile. În timp ce făcea ordine, tânărul a găsit grenadă într-un dulap, din imprudență a activat-o și aceasta a explodat”, a spus Molceanov.

La faţa locului a intervenit şi un echipaj de genişti pentru a verifica încăperile şi a vedea dacă mai sunt şi alte muniţii în locuinţă. În urma verificărilor alte obiecte suspecte nu au fost depistate.

baltiexplozie

Sursa: baltionline.md

Potrivit oamenilor legii, grenada care a explodat ar fi o muniţie de tipul RGD 5.

Oamenii legii au inițiat un proces penal în cadrul căruia urmează să stabilească toate circumstanțele cazului. Deocamdată nu se cunoaște cui îi aparține explozivul.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii