Deși o greșeală birocratică i-a schimbat radical viața, un tânâr va primi de la stat despăgubiri de doar 50 de mii de lei. După ce a fost născut într-un spital din Călărași, din neglijența personalului medical, băiatul a ajuns în altă familie decât cea biologică.

Potrivit sanatateinfo.md, la 21 aprilie 1992, tânărul a fost dat din greșeală altei femei, care născuse în aceeași seară și în aceeași maternitate un băiat.

Despre greșeala respectivă, băiatul a aflat abia la 16 ani, după decesul părinților.

Tânărul a avut parte de o coplărie nefericită în urma acestei erori. Tatăl care l-a crescut era violent, acuzându-și soția de infidelitate, deoarece copilul nu-i semăna lui și nici rudelor.

După moartea bărbatului, băiatul a plecat în străinătate, fiind respins de rude. Acolo, acesta a fost sunat de adevărata lui familie, care a început să-și pună întrebări când au făcut pașaportul copilului și au depistat că grupa de sânge nu coincide și au căutat mai multe informații la spital.

Părinții biologici au aflat despre eroare după ce au solicitat informații despre copiii care s-au născut în aceeași zi la aceeași maternitate.

Ulterior, mai multe seturi de teste, inclusiv ADN, au confirmat substituția de copii. Angajații spitalului din Călărași au negat inițial orice posibilitate de substituție, apoi au învinuit părinții că ar fi fost interesați în schimbarea copiilor. 

Cazul a ajuns în judecată. Deși instanțele naționale au stabilit că substituția de copii a avut loc din cauza neglijenței personalului medical, tânărul va primi despăgubiri morale de numai 50 de mii de lei, chiar dacă a solicitat 300 de mii.

 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii