Republica Moldova și România ar putea avea control comun la graniță. Guvernul moldovenesc a aprobat o decizie în acest sens și urmează să poarte negocieri cu România. 

Astfel la hotar va fi instituit controlul comun al persoanelor, mijloacelor de transport și a mărfurilor.
 
„Acordul vine să asigure dezvoltarea, îmbunătăţirea şi consolidarea relaţiilor de cooperare între autorităţile cu atribuţii la frontieră ale celor două state, în domeniul gestionării integrate a frontierei comune. De asemenea, documentul prevede noi forme de interacţiune prin efectuarea controlului persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele de trecere comune la frontiera de stat moldo-română în baza principiului „oprire unică", în scopul accelerării şi facilitării traversării frontierei comune”, se spune în comunicatul emis de Executiv.
 
Guvernul asigură că tratatul interguvernamental va avea un impact pozitiv asupra protecţiei intereselor economice ale Republicii Moldova. Totodată, lupta împotriva criminalităţii transfrontaliere organizate, precum şi a terorismului internaţional şi finanţării acestuia va fi mai accentuată. 
 
Acordul respectiv urmează a fi încheiat pentru o perioada nedeterminată şi va intra în vigoare în termen de 30 zile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii