Renato Usatîi, primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru, se declară nevinovat și afirmă că acuzațiile aduse la dresa sa sunt nefondate. Usatîi a declarat în timpul unei conferințe de presă, organizată astăzi, 20 decembrie, că Vlad Plahotniuc ar fi comandat asasinarea lui Gorbunțov și i-a preluat banca. 

Conform declarațiilor lui Usatîi, el nu ar fi implicat și nici nu are vreo legătură cu cele întâmplate, totodată, a informat că este dat în căutare doar în țările CSI, iar căutat de INTERPOL a fost doar pe parcursul a opt zile.

Renato Usatîi a reiterat că dosarul său este fabricat la comanda lui Vlad Plahotniuc și a mai spus că nu revină în țară pentru că nu are încredere în justiția locală. Primarul de Bălți a mai comunicat că Plahotniuc se face vinovat de tentativa de omor asupra bancherului rus, Gherman Gorbunţov și că tot el l-ar fi deposedat de pachetul de acțiuni de la „Universalbank”.

În timpul conferinței, Usatâi a menționat că: „Eu colaborez cu organele competente din România și Marea Britanie, sunt dosare unde eu figurez în calitate de victimă, iar în altele în calitate de martor.” 

Avocații consideră că acuzațiile aduse liderului PN sunt nefondate și că motivul de reluarea a dosarului penal nu sunt. Avocații au ținut să precizeze că la solicitarea probelor invocate de procuror, se invocă taina anchetei. Apărarea mai consideră că drepturile lui Usatîi în acest proces sunt totalmente neglijate și că au fost comise mai multe încălcări de procedură de către organul de urmărire penală, iar faptele care i se impută lui Usatîi, nu și-au găsit confirmarea. 

În ce privește cazul Proca și al rudelor sale, la solicitarea jurnaliștilor, Usatîi a informat că nu-i cunoaște rudele lui Proca, iar cu Proca a început să vorbească la recomandarea organelor de drept din România. „Nu am vb cu el până nu am fost rugat de cei din România” a conchis Usatîi. De asemenea, Renato Usatîi a negat orice tip de legătură cu centrul comercial „Elat” și gruparea criminală solntevskaia.

În exclusivitate pentru redacția noastră, Gherman Gorbunţov a răspuns la câteva întrebări legate de declarațiile lui Usatîi.


Amintim că Usatîi este acuzat de faptul că în 2011 l-a expropriat pe bancherul rus Gherman Gorbunţov de pachetul majoritar de acţiuni pe care le deţinea la „Universalbank” din Chişinău şi că ulterior a comandat asasinarea acestuia. Usatîi este învinuit de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi anume că prin intermediul unei companii offshore l-a deposedat pe Gorbunţov de 68 401 de acţiuni în sumă totală de peste 113,5 milioane de lei. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii