Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea anchetei RISE, care releva modul în care un cipriot a ajuns sa construiasca vile in mijlocul pădurii, dn satul Căpriana, raionul Străşeni.

3401861.jpg

Sursa: rise.md

În data de 7 iunie, ministrul Valeriu Munteanu a emis un ordin prin care a dispus verificarea modului in care s-a facut delimitarea terenului, dar şi legalitatea construirii in fondul forestier a drumului de acces catre viitorul complex de lux: ”Se instituie grupul de lucru pentru efectuarea în perioada 7-10 iunie a măsurilor în teren a corectitudinei delimitării suprafeţelor fondului forestieri “Ocolul Silvic Căpriana” învecinate cu bunul imobil proprietate private cu suprafaţa de 7,13 ha, menţionat în investigaţia jurnalistică “Cartier de lux în Rezervaţia Căpriana” şi verificarea legalităţii constituirii în fondul forestier a drumului de acces către terenurile menţionate”.

În ordin se mai anunţă că “şeful direcţiei finanţe şi Evidenţă Contabilă va verifica corectitudinea finanţăriii şi implimentării proiectelor finanţate  din fondul EcologicNaţional”. 

Totodată, ieri ministrul mediului a declarat ca sectorul de teren, mentionat in articolul  „Vile in inima Codrilor”, chiar daca este amplasat în mijlocul unui masiv forestier, nu aparţine fondulului forestier. 

Recent Rise.md a publicat o investigaţie despre un cetăţean al Ciprului, care a început să construiască vile de lux în inima Codrilor. Potrivit localnicilor din zonă, Igor Rimmer a devenit proprietarul a 7 hectare de teren în pădurea de lângă satul Căpriana, din raionul Strășeni, care culmea este considerată arie protejată.

3396921.jpg

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii