Victoria Pruteanu, femeia cu cinci copii minori, care şi-a omorât soţul violent pentru a-şi salva viaţa, va rămâne provizoriu în libertate. Curtea de Apel Chişinău a decis marţi, 22 noiembrie, amânarea executării pedepsei cu patru ani, până când mezinul Victoriei va atinge vârsta de opt ani. 

Instanţa de Apel a menţinut însă sentinţa dată de către Judecătoria Străşeni, privind condamnarea femeii la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, din care va executa un an şi opt luni, deoarece timp de doi ani s-a aflat în arest la domiciliu. 

Vadim Vieru, avocatul Victoriei Pruteanu, spune că va ataca decizia Curţii de Apel în instanţa ierarhic superioară şi va cere achitarea clientei sale. “Mai este de luptat. Cu toate acestea, tot ce s-a întâmplat azi, este o mică victorie. În premieră au fost emise încheieri interlocutorii în legătură cu comportamentul autorităților publice în cazul Victoriei, iar procurorul a solicitat aplicarea pedepsei minime, chiar dacă anterior se solicitau 12 ani de închisoare. Poziția noastră rămâne aceiași, Victoria e nevinovată și trebuie achitată”, a declarat  apărătorul. 

Cazul Victoriei Pruteanu a sensibilizat opinia public cu doi ani în urmă, când a fost încătuşată în sala de judecată, în prezenţa copiilor. Sub presiunea societăţii, femeia a fost eliberată din penitenciar şi plasată în arest la domiciliu.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii