Al treilea Guvern PSD de la alegerile din 2016, în frunte cu noul premier, Viorica Dăncilă, a depus jurământul în fața președintelui Klaus Iohannis, după ce a primit voturile necesare în Parlament. Ceremonia de depunere a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie, la Palatul Cotroceni,  iar decretul de numire a noului Guvern a fost publicat în Monitorul Oficial.

Dăncilă va fi prima femeie premier din România. Aceasta a făcut mai multe promisiuni legate de viitorul României, inclusiv unele făcute și de Grindeanu sau Tudose.

De asemenea, noul premier a anunţat că va fi foarte exigentă în privința realizării programului de guvernare.  

În cadrul ceremoniei de depunere a jurământului, Klaus Iohannis a transmis guvernării să înceteze cu „țopăiala guvernamentală” și a atenționat-o că trebuie să preia și „factura eșecurilor guvernelor anterioare, propuse de aceeași majoritate”.

De asemenea, președintele a menționat că „Coaliția aflată la putere nu trebuie să ignore semnalul transmis de sute de mii de români, care de un an de zile continuă să susțină în stradă statul de drept.”

Noul Cabinet condus de Viorica Dăncilă este format din 28 de membri, inclusiv patru vicepremieri, faţă de trei în cabinetele trecute.  Dintre aceștia, 5 membri sunt reprezentanți sau susținuți de ALDE, iar ceilalți de PSD.

La doar un an de la alegerile parlamentare din 2016, Guvernul Dăncilă este al treilea Cabinet PSD-ALDE, după demiterea guvernelor Grindeanu și Tudose.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii