Procurorii DNA România au dispus efectuarea urmăririi penale în privința mai multor angajați din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României pentru suspiciunea săvârșirii mai multor tipuri de infracțiuni, printre care deturnare de fonduri, abuz în serviciu, fals intelectual și uz de fals, delapidare, favorizarea făptuitorului și obstrucționarea justiției. Printre suspecți se numără și persoane care dețin/au deținut funcții de conducere în cadrul MAI.

Potrivit comunicatului Direcției Naționale Anticorupție, în perioada 2014 - 2015, persoane cu funcții de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne - Departamentul de Informații și Protecție Internă (D.I.P.I) au aprobat mai multe rapoarte prin care a fost schimbată destinația unor sume de bani ce erau alocate pentru cheltuieli operative ale D.I.P.I. Banii ce urmau să fie folosiți pentru acțiuni sau misiuni cu caracter informativ-operativ au fost îndreptați către cheltuieli de protocol ori pentru înzestrarea instituției, necesitatea efectuării unor cheltuieli operative fiind atestată în mod fals.

În aceeași perioadă, sub pretextul efectuării unor cheltuieli operative nereale, funcționari din cadrul D.I.P.I. și-au însușit sume de bani și produse. 

Pentru a ascunde deturnarea de fonduri, persoane din conducerea instituției au dispus clasificarea unor informații și înregistrarea unor înscrisuri ca documente secrete, deși divulgarea lor nu ar fi fost de natură să producă daune securității naționale.

În prezenta cauză sunt în curs de desfășurare o serie de acte procedurale.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii