Toată averea liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost pusă sub sechestru. Prin această acțiune, procurorii  vor să recupereze circa 128 de milioane de lei de la Dragnea și alți patru inculpați din dosarul Tel Drum. Suma depăşeşte valoarea averii oficiale a liderului PSD.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii au pus sechestru pe toate bunurilor mobile și imobile, acțiunile și părțile sociale deținute de Dragnea în cadrul persoanelor juridice de drept privat, asupra sumelor din conturile bancare, precum și asupra banilor datorați politicianului cu orice titlu, de către terțe persoane, inclusiv mijloacelor bănești datorate cu titlu de chirie, până la concurența sumei de circa 128 mln de lei.

Totodată, a fost pus sechestru pe averea altor patru inculpați din dosarul Tel Drum, printre care un reprezentant al companiei și 3 funcționari din cadrul Consiliului județean Teleorman.

Astfel, pe averea lui Florea Neda, reprezentant al SC Tel Drum SA s-a dispus sechestru asigurător până la concurența sumei de 31.3 mln lei,

Pe averea lui Mugur Bățăuș, fost funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sechestru asigurător până la concurența sumei de 127,5 mln lei.

Pe bunurile lui Victor Piperea, fost funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, a fost pus sechestru de 63.9 mln.

Pe averea lui Marin Predescu, fost funcționar în cadrul Consiliului Județean Teleorman, a fost instituit sechestru de 32.2 mln lei.

Potrivit DNA, sechestrele au fost dispuse în vederea recuperării prejudiciilor.

Prejudiciul estimat în dosarul Tel Drum, până în acest moment, este de 127.5 mln de lei.

Măsura privind instituirea sechestrului i-a fost comunicată politicianului ieri, 21 noiembrie chiar la sediul DNA, unde Liviu Dragnea a fost din nou întâlnit și petrecut de susținători și protestatari. Politicianul a refuzat să facă declarații pentru jurnaliști.

În cursul zilei de ieri, 21 noiembrie, Dragnea declara: „O să merg ca să iau în primire sechestrul, probabil urmează sechestrul pe viață. Am fost făcut țintă, de câte ori PSD a vrut să facă ceva important pentru România. Acum sunt folosit ca mijloc pentru a bloca legile justiției de oameni care se ascund”.

Deși Liviu Dragnea se consideră o „a statului paralel”, ancheta pe acest caz se bazează pe investigaţiile Oficiului European Antifraudă (OLAF). Inspectorii europeni au sesizat DNA că banii destinaţi dezvoltării judeţului Teleorman au ajuns în conturile Tel Drum. 

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii