Avocatul Victor Ion Axinte, în vârstă 26 de ani, care a provocat accidentul tragic din Iași, în această primăvară, a fost condamnat la cinci ani şi opt luni de închisoare.

Sentința a fost pronunțată marți, 21 noiembrie, de către judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) și este una definitivă.

Avocatul a fost judecat pentru ucidere din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. De menționat că, în timpul procesului de judecată, Ion Victor Axinte și-a recunoscut vina și a afirmat în fața magistraților că regretă fapta comisă.

Anterior, avocatul declara că ar fi consumat la o petrecere „4-5 pahare cu vin, îndoite cu apă“ și nu își amintește cum s-a întâmplat totul. 

Accidentul s-a produs în seara de 22 martie, la Iași, în intersecţia de la Granit, pe bulevardul Socola. Avocatul a lovit cu maşina un autoturism oprit la semafor, iar automobilul lovit a fost împins într-un taximetru. În urma impactului o persoană și-a pierdut viața, iar patru au fost internate la spital. La scurt timp, în urma traumelor suferite, încă o victimă și-a pierdut viața.

Poliția estimează că la momentul producerii accidentului, avocatul circula cu aproximativ 155 de kilometri la oră, aceasta fiind și viteza la care s-a oprit acul vitezometrului.


Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii