Fostul președinte Traian Băsescu a rupt tăcerea și a scos la iveală amenințările care i-au pus în pericol viața. Băsescu a confirmat că în anul 2005 se dorea asasinarea sa de către anumite „grupări mafiote” și că se pregătea răpirea uneia din fiicele sale de către un interlop.

„A fost un risc permanent, care nu era treaba presedintelui. Institutiile isi adunau informatiile si era treaba lor sa ma protejeze. (...) Asta mi-a spus seful SRI, iar asta e o declaratie publica. Am avut asemenea informatii in diverse etape are mandatului meu”, a confirmat Basescu, potrivit ziare.com.

Băsescu nu a dezvăluit numele celor care doreau să-l asasineze și a vorbit doar despre „grupări de tip mafiot”.

„Niciodata nu m-a interesat ce fac (structurile de securitate -n.r.) din punct de vedere al securitatii mele. (...) Daca te iei dupa mintea SPP, ar trebui sa stai doar in zone oficiale, ar trebui sa iesi doar cand nu e nimeni pe strada, sa nu te duci intr-un restaurant.

Au fost momente in care le-am prevenit. Au fost niste situatii aflate dintr-o inchisoare, in care un super-vestit interlop isi propusese sa organizeze o rapire a uneia din fete. Informatia a ajuns la mine, am atentionat-o, dar si structurile de securitate si-au luat masuri. Erau informatii culese din puscarii, catre sfarsitul primului mandat”, a spus fostul presedinte.

Declarațiile fostului președinte vin după ce în 2005, directorul SRI la acea vreme, Radu Timofte, a declarat la un post de televiziune că existau informații privind intenția unor grupări de a organiza asasinate la adresa unor politicieni din România, inclusiv la adresa lui Traian Băsescu, președintele României.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii