Unul dintre cei mai cunoscuți infractori din România, Robert Gârleanu a murit la Chişinău, în urma unei grave afecțiuni la plămâni, scrie tvlitoral.ro. Autor al unui triplu omor, comis în urmă cu 16 ani, Gârleanu dispăruse anul trecut, în ziua în care își primise condamnarea la închisoare pe viaţă.

Potrivit sursei, cel mai căutat asasin român, a murit sâmbătă, 1 octombrie, într-un spital de boli pulmonare, din Chișinău. Acesta figura pe lista Europol a celor mai căutați infractori din Europa, după ce, dispăruse fără urmă, în luna mai a anului trecut, în ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, de către Tribunalul Iași. 

Gârleanu era originar din Republica Moldova, având dublă cetățenie, moldovenească și română. 

Amintim că, în urmă cu 16 ani, Robert Gîrleanu a omorât trei bărbați. În decembrie 2000, acesta a furat o maşină, împreună cu 2 prieteni, pe care i-a omorât ulterior. De asemenea, el a ucis un martor la al crimei. 

Potrivit anchetatorilor, după ce și-a împușcat cei 2 prieteni, cu care nu s-ar fi înţeles în privința banilor de pe mașină, Robert Gârleanu i-a dus la aproximativ 20 km de Chişinău, într-o pădure, unde a săpat o groapă, a dat foc cadavrelor şi apoi a acoperit totul. Crima a fost descoperită după abia 8 ani.

Presa din țara vecină scrie că, asasinul a profitat de „bâlbâielile” justiției române pentru a se sustrage pedepsei. Astfel, având și alte antecedente violente, Gîrleanu fusese pus în libertate, sub control judiciar, în luna mai a anului 2015, cu 2 luni înainte de pronunțarea sentinței de condamnare la închisoare pe viață. O perioadă, el s-a prezentat periodic la Poliţia din Iaşi, iar pe 27 mai a dispărut, chiar în ziua în care  poliţiştii au primit mandatul de executare şi s-au dus să-l ridice de acasă. 

Robert Gârleanu avea numeroase antecedente penale, fiind cercetat pentru furt, contrabandă cu ţigări, precum şi aderarea şi sprijinirea unui grup de criminalitate organizată. 

El a avut legături criminale și cu interlopul Ion Druță, alias „Vania Pisateli”, la comanda căruia ar fi săvârșit triplul asasinat.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii