Cristian Borcea, fostul patron al echipei de fotbal Dinamo București, a primit joi o nouă condamnare la închisoare, de data aceasta în dosarul în care este acuzat de dare de mită. 

Curtea de Apel București l-a condamnat pe Cristian Borcea la 7 ani și 10 luni de închisoare, iar Ioan Becali, fostul impresar de fotbal, a primit 7 ani și 4 luni. De asemenea, Victor Becali are o sentință de 5 ani și 8 luni. Aceștia sunt acuzați că au mituit-o pe judecătoarea Geanina Terceanu, care a fost condamnată la 5 ani și 6 luni, în același dosar, transmite agerpres.ro. Sentința nu este definitivă și ea poate fi atacată. 

Magistrații au decis, totodată, confiscarea sumei de 195.000 de euro de la Geanina Terceanu, iar această sumă reprezintă mita primită de aceasta. 
În plus, avocatul George-Antonie Iorgovan a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare și efectuarea a 60 de zile muncă în folosul comunității, iar avocatul Daniel-Costel Petre a primit un an cu executare, ambii fiind acuzați de mărturie mincinoasă.

Potrivit procurorilor DNA, judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit mită de la frații Becali (Ioan și Victor) 180.000 de euro și 10.000 de euro de la Cristi Borcea, pentru a-i achita pe toți trei în „Dosarul Transferurilor”. Acești bani i-a primit în perioada aprilie 2009 – mai 2012. Ulterior, dosarul a fost judecat de o altă instanță, iar inculpații și-au primit pedepsele.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii