Procurorii DNA au scos la iveală modul în care Victor Ponta a obținut finanțare de la statul român pentru camăaniile sale electorale. În dosarul „Partida Romilor”, în care deputaţii Nicolae Păun (Partida Romilor) şi Mădălin Voicu (PSD) au fost trimişi în judecată, s-a constatat că s-a făcut inclusiv deturnare fondurilor guvernamentale alocate romilor. Banii au ajuns în campania electorală a PSD.

Unul dintre denunțătorii din acest dosar a declarat în fața procurorilor că Asociația „Partida Romilor Pro Europa” (APRPE), controlată de Nicu Păun, ar fi găsit mai multe „portițe” prin care să finanțeze campania electorală generală, inclusiv campania electorală a lui Mădălin Voicu și a lui Victor Ponta, transmite adevarul.ro.

Din toate aceste infracțiuni, PSD a avut foarte mult de câștigat la alegeri. Câteva sute de romi s-au întâlnit în decembrie 2012, la Târgu-Jiu cu primul ministru Victor Ponta, preşedintele comisiei juridice din senat, Toni Greblă, deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, preşedintele consiliului judeţean Gorj, Ion Călinoiu şi cu preşedintele PSD Gorj Florin Cârciumaru. Întâlnirea a fost organizată de Partida Romilor Gorj condusă de Nelu Pavel şi de Uniunea Romilor Creştini din România, preşedinte Ion Mihai. Cei doi lideri ai romilor au ţinut să asigure conducerea Uniunii Social Liberale că toţi romii din judeţ vor vota duminică, pe 9 decembrie, candidaţii acestei formaţiuni, în frunte cu premierul Victor Ponta. Aşa prezenta un eveniment electoral ziarul local Impact in Gorj, în articolul “Premierul Victor Ponta şi senatorul Toni Greblă, la întâlnire cu romii din judeţ”.

Potrivit „Impact din Gorj”, prin vocea lui Nelu Pavel, romii l-au asigurat pe Victor Ponta de un procent de 80% la votul de duminică. Aceştia au promis aceeaşi cifră pentru toţi candidaţii USL din judeţ.

Procurorii anticorupție pregătesc un nou dosar, în care vor investiga pe ce s-au dus banii Guvernului și cum s-a folosit PSD de fondurile guvernamentale.

De asemenea, Păun a vorbit în fața procurorilor despre modul în care erau irosiți banii Asociației:

„De fiecare dată când dorea bani sau acţiuni, spectacole şi altele, se ducea direct la Rotariu Florentina (manager general al Asociaţia „Partida Romilor Pro Europa”- nr.r), de la care lua bani atât cât considera că îi este necesar atât pentru acele acţiuni, cât şi pentru nevoile sale personale, pe care numai el ştie cum îi deconta. Din acest considerent, chiar în anumite discuţii telefonice cu membrii asociaţiei, am fost mai mult decat iritat, pentru ca Madalin Voicu lua bani pentru nimicul pe care îl făcea. Asa s-a întamplat şi în anul 2012, când şi-a făcut campania electorală pe banii daţi de către Guvernul României pentru acţiunile socio-economico-culturale şi adunări generale desfăşurate în judeţul Constanta la care am participat si eu la solicitarea acestuia de doua sau trei ori, folosindu-i in scopul de a deveni deputat de Constanta, ceea ce s-a si intamplat astfel”.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii