Direcția Națională Anticorupție a zguduit, marți seara, Aurotitatea Electorală Permanentă (AEP). Procurorii au decis reținerea pentru 24 de ore a președintelui AEP, Ana Maria Pătru. Aceasta este acuzată de 3 infracțiuni de trafic de influență și 2 fapte de spălare de bani. De asemenea, Ana Maria Pătru va fi prezentată miercuri în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Cristian Ene, avocatul inculpatei, a declarat marți seara că aceasta își va da demisia din funcția de președinte al AEP, transmite hotnews.ro. Precizăm un detaliu picant, și anume acela că Ene este și avocatul lui Vasile Blaga, în dosarul în care este cercetat de DNA Ploiești pentru trafic de influență. 

Potrivit procurorilor, Ana Maria Pătru ar fi cerut bani de la mai multe societăți comerciale, pe care le-ar fi ajutat să obțină contracte cu AEP, pe vremea când aceasta ocupa funcția de vicepreședinte. Pătru a primit 275.000 de euro ca să ajute anumite firme de IT să obțină contracte cu AEP, apoi a încercat să spele banii prin intermediul unor societăți comerciale. 

„În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că măsura reținerii este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal și al prevenirii săvârșirii unor alte infracțiuni, întrucât inculpata, prin prisma funcției deținută în cadrul Autorității Electorale Permanente, ar putea influența desfășurarea anchetei penale prin sugestionarea depozițiilor martorilor, cu atât mai mult cu cât există indicii că inculpata ar încearcă să ascundă mijloace materiale de probă.

De asemenea, măsura luată de procurorii anticorupție este proporțională cu gravitatea acuzațiilor, raportat la modalitatea de săvârșire, cuantumul obiectului infracțiunilor de corupție (aproximativ 275.000 euro), implicarea mai multor persoane și societăți într-un circuit financiar fraudulos”, precizează DNA într-un comunicat de presă. 
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii