Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au destructurat o rețea de traficanți de droguri, care era formată din mai mulți angajați ai Ministerului Apărării Naționale. De asemenea, procurorii îi mai acuză și de consum de stupefiante în unitățile militare din București și Giurgiu. Până în acest moment, trei militari au fost reținuți.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai — august 2016 inculpații au traficat diferite cantități de droguri de risc și de mare risc, respectiv cannabis, amfetamine și substanțe psihoactive denumite generic etnobotanice, atât pe raza municipiului București, dar și a județului Giurgiu, inclusiv către unele persoane din incinta unităților militare unde și consumau de altfel aceste droguri și substanțe etnobotanice. Drogurile și substanțele psihoactive (...) erau procurate de pe raza municipiului București de la alte persoane investigate în cauză", se precizează în comunicatul DIICOT.

Procurorii au efectuat mai multe percheziții, inclusiv la unitatea militară din localitatea Mihai Bravu și au ridicat diferite cantități și tipuri de droguri (cannabis, comprimate ecstasy și substanțe etnobotanice), un cântar electronic folosit la cântărirea drogurilor, dar și sume de bani obținute de pe urma traficului de stupefiante. Mai mulți membri ai rețelei de trafic au fost prinși în flagrant în timp ce vindeau droguri pe stradă, precizează anchetatorii.

Procurorii DIICOT au dispus reținerea pentru de 24 de ore a cinci inculpați: George Florinel Vîlcan, Ovidiu Ionuț Biolan și Ionuț Andrei Iubitu, militari angajați pe bază de contract în unități militare de pe raza municipiului București și a județului Giurgiu, Gheorghe Mihai Cozma și Mihai Cosmin Fratilă, toți suspectați de săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc.

Cei cinci urmează să fie prezentați vineri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii