Șefa DNA, Laura Kovesi, a declarat luni, 9 ianuarie 2017, întrebată despre afirmațiile fostului deputat Sebastian Ghiță la adresa ei, că nu dorește să comenteze declarațiile "unui inculpat fugar", scrie agerpres.ro.

„În primul rând, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. Un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt în instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise în judecată. Un inculpat fugar față de care am făcut încă din cursul anului trecut, sper să vă reamintiți, încă din aprilie când de la tribuna Parlamentului a acuzat DNA și a făcut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmații denigratoare și tendențioase. Ca atare, nu comentez declarațiile unui inculpat fugar și nu doresc să intru într-un dialog cu acesta", a spus Kovesi, citată de agerpres.ro.

Șefa DNA a mai spus că atacurile din ultima perioadă cu privire la sistemul de justiție, sunt făcute de inculpați din dosarele DNA sau de persoane care îi susțin și datorită faptului că DNA și-a permis să deranjeze inculpații. Kovesi a explicat că aceste atacuri au continuat, în pofida celor 14 sesizări făcute la CSM de către DNA.

Cu referire la fuga lui Ghiță, Kovesi a declarat că MAI ar trebui să explice cum a reușit să fugă fostul deputat.

Potrivit romaniacurata.ro, fostul deputat PSD, Sebastian Ghiță, a dispărut în ultima zi în care mai avea imunitate parlamentară, după ce partidul din partea căruia a candidat pe 11 decembrie 2016 – PRU – nu a reușit să treacă pragul de intrare în Parlament. Direcția de Operațiuni Speciale a Poliției, care îl urmărea, l-ar fi pierdut din filaj pe când fostul membru al comisiei de control a SRI se întorcea de la petrecerea dată de serviciul secret la încheierea mandatului vechiului Parlament. De la dispariția sa, Ghiță a apărut într-o serie de înregistrări în care face acuzații grave la adresa justiției, difuzate de postul de televiziune pe care îl controlează.

Într-una din înregistrările difuzate de România TV, Sebastian Ghiță a declarat că Victor Ponta ar fi fost şantajat pentru a o propune pe Laura Codruţa Kovesi la conducerea DNA, precizând că Florian Coldea i-ar fi spus fostului premier că în caz contrar vizita sa în SUA va fi anulată.

Anterior acesta a mai declarat că ar fi participat la falsificarea raportului de expertiza privind teza de doctorat a șefei DNA, prin care s-a constatat că Kovesi nu a plagiat teza de doctorat.

De asemenea, fostul deputat român a lansat mai multe acuzații și la adresa fostului Președinte al României, Traian Băsescu.

Pe 5 ianuarie curent, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să emită un mandat de arestare preventivă pe numele lui Sebastian Ghiță, acesta fiind anunțat în urmărire generală.

Distribuie:
Scrie un comentariu Adaugă la favorite

Оставить комментарий


Nu sunt comentarii